Ko smo mi
i šta radimo?

Plena Grupa je 2005. godine nastavila širenje svoje osnovne djelatnosti proizvodnje građevinskog materijala i proširila se na sektor drvne industrije kupovinom pilane u blizini Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Međunarodna podrška i kontinuirani razvoj omogućili su širenje. Sa kapacitetom od preko pola miliona kvadratnih metara godišnje i skladištem od preko 20.000 m², fabrika snabdjeva vodeće klijente širom Evrope.

Sa impresivnim portfeljom parketa, podnih obloga i dizajnerskog vinila, Xylon promoviše izuzetne unutrašnje i vanjske podne obloge posebno odabrane za naše klijente. U našoj fabrici takođe možemo da odgovorimo na rastuću potrebu za personalizovanim, jedinstvenim dizajnom i veoma ozbiljno shvatimo detalje.

Vjerujemo u dugoročna partnerstva i pozdravljamo nove poslove. Iznad svega, volimo ono što radimo.

O nama

Zašto to radimo?

U srcu našeg rada leži spoj tradicije i inovacije. Inspirirani ljepotom i kulturnom mudrošću vjekovnog zanatskog umijeća, s ponosom održavamo tu tradiciju živom u modernom svijetu. Dizajn i arhitektura omogućavaju našoj generaciji stvaranje prostora koristeći neviđeni niz pametnih i ekološki prihvatljivih metoda i materijala. Za mnoge graditelje, ovo je priča o doživotnom stvaranju svijeta zdravlja i harmonije. Nudeći organske i ekološki prihvatljive materijale za podove, Xylon doprinosi ovoj priči i njeguje odanost dobrobiti.

O nama

Kako to radimo

Koristeći najnoviju preciznu tehnologiju, fokusiramo se na tačnost dimenzija i osiguravamo savršeno uklapanje svih podnih komponenti. Naša filozofija kombinovanja tradicionalne obrade drveta sa vrhunskom tehnologijom potpuno se odražava u širokom spektru proizvoda koje nudimo. U Xylonu znamo cijeniti strast prema stilu, što se vidi u našem širokom izboru završnih obrada za personalizirani izgled.

Uspješno ispunjavajući sve zahtjeve tržišta u vezi sa održivošću, Xylon nudi izbor FSC i PEFC certifikovanih podova. Naš hrast je lokalnog porijekla iz vlastitih održivih šuma u Europi, što nam omogućava kraće transportne rute i zdraviju planetu za našu djecu.

O nama