Je li koekstruzijska podna obloga pravi izbor za vas?

Tradicionalni wpc decking je kompozitna podna obloga prve generacije, dok su koekstruzione podne obloge druge generacije wpc. Druga generacija je relativno nova i tehnološki napredna, samim tim ima čak i veće performanse od tradicionalnih kompozitnih podnih obloga.

Tradicionalna podna obloga je najisplativiji materijal. Siguran je i udoban te ima izvrsne funkcije kao što su vodootporan, antikorozivna, stabilnost i lahka je za održavanja. Prva generacija podnih obloga, čiji površinski sloj sadrži drveni prah, je izložena oštroj klimi okoliša što ga čini ranjivijim na eroziju jakih ultraljubičastih zraka, vlage, raznih bakterija i blijeđenja boja. Pukotine i ogrebotine također nastaju zbog nepostojanja zaštitnog premaza.

Druga generacija, koekstruzijska podna obloga je nadograđena vrsta kompozitnih podnih obloga od wpc-a. Koekstruzija wpc ima „omot" koji pruža dodatnu zaštitu od elemenata i svakodnevnog života. Prekriven polimerom visokih performansi i otpornim na vlagu, koekstruzioni podovi su bez mrlja i vlage. Ekstrudirana površina izrađena je od multi inženjerske plastike koja u potpunosti prekriva ploču u sloju zaštite od ogrebotina, mrlja i blijeđenja.

Koekstruzijska kompozitna podna obloga je superiorna na odnosu na prvu generaciju, što dovodi do malo viših troškova. Unatoč tome, koekstruzijska podna obloga je cjenovno konkurentna jer tradicionalna wpc podna obloga zahtijeva više vremena za održavanje i troškove kako bi zadržala dulje vrijeme trajanja.

Bez obzira na vaš odabir, možete biti sigurni da ćete požnjeti izvrstan povrat ulaganja.

Povezani članci