Tradicionalni LVT vs. SPC vinil pod

Tradicionalni luksuzni vinilni podovi su već godinama odabir potrošača, ali proizvodi poput SPC vinila postaju sve više popularniji u industriji.

S pojavom novih proizvoda od vinila na tržištu, može vam biti teško da odlučite koja je vrsta poda najbolja za vaš projekat.

Tradicionalni luksuzni vinilni podovi su već godinama odabir potrošača, ali proizvodi poput SPC vinila postaju popularniji u industriji.

Vinilni pod ima jednostavnu PVC jezgru koja ga čini fleksibilnim i mekim. SPC vinilne daske imaju jezgru od kompozita kamen-plastika, što im daje krutu konstrukciju. Zbog temeljne konstrukcije, luksuzni vinilni pod nema veliku potporu pod nogama. SPC vinilni pod pod nogama je znatno robusniji.

Polaganje je još jedna razlika između dvije vrste podnih obloga. Tradicionalne LVT daske se lijepe dok se SPC vinil postavlja kao plutajući, pero i utor, što je također prikladno za DIY entuzijaste.

Budući da su LVT podovi mekani i savitljivi, težak namještaj može lako udubiti materijal. SPC vinilni pod otporniji je kada su u pitanju udubljenja i zlouporaba. Zbog toga je dobar izbor za poslovne prostore.

Oba poda su iznimno vodootporna i imaju visoku toleranciju na ulja i masti.

Tradicionalni LVT i SPC vinilni podovi dostupni su u raznim bojama, završnim obradama i širinama dasaka. Iako tradicionalni vinil pod ima realističan izgled, obično je manje napredan od SPC vinilnog poda.

Sigurno je da ćemo u bliskoj budućnosti vidjeti još inovacija u vinilnim podovima.

Uživajte u kupovini raznih vinilnih podova iz naših kolekcija.

Povezani članci