Uredite svoj dom iz snova uz najveći izbor podnih obloga

Posvećeni pružanju najkvalitetnijih podnih obloga uz praksu održivog šumarstva i inovativnog radnog okruženja

Istražite s nama svijet pažljivo odabranih vrsta drveta, bogatih tekstura, prirodnih boja i pigmenata osmišljenih tako da udovolje najistančanijem ukusu. Specijaliziran za proizvodnju podova od masivnog drveta, Xylon nudi fantastičan portfolio visokokvalitetnih proizvoda. Poznajući zahtjeve i trendove tržišta do najsitnijih detalja, Xylon nudi FSC certificirane podne obloge. Više od 90% ukupne proizvodnje se izvozi u Njemačku, Austriju, Belgiju, Francusku te u zemlje bivše Jugoslavije.

Prije više od 15 godina Plena Group je nastavila širenje svog poslovanja sa građevinskim materijalom i dublje se zainteresirala za kupovinu pilane u blizini Sarajeva, u Bosni i Hercegovini.  Međunarodna podrška i kontinuirani razvoj olakšali su njeno širenje.  Sa kapacitetom od preko pola miliona kvadratnih metara godišnje i skladištem od preko 25.000 m², naša ekološki osvještena fabrika je snabdjela vodeće klijente širom Evrope.

Naši klijenti imaju mogućnost da izaberu podove od masivnog drveta, mozaik/industrijski parket, višeslojni parket, dizajnerski vinil, pa čak i egzotični/WPC decking za vanjske prostore. Naš program za logistiku i izgrađena mreža za pružanje usluga efikasno ispunjavaju sve potrebe naših kupaca.   

Bilo da je stil vašeg klijenta klasičan, savremen ili eklektičan, podna obloga od masivnog drveta će pružiti udobnost i toplotu svakom domu. Kod nas imate mogućnost da kreirate pod jedinstven za bilo koji prostor. Pored tradicionalne površinske obrade od ulja i laka, imate mogućnosti za dimljenje, četkanje i narezivanje kako biste postigli utisak pohabanosti.  

Da li ste znali da dizajniramo i personalizirane etikete na pakovanju?

Ključ našeg uspjeha je zasnovan na pouzdanju i komunikaciji. U svemu što radimo Xylon odzvanja ljepotom, savršenstvom i vrijednošću. Vjerujemo u dugoročna partnerstva i prihvatamo nove izazove.

Iznad svega – volimo ono što radimo!

Povezani članci